Louette-Saint-Denis

Louette-Saint-Denis, is een rustg dorpje te midden van de groene Belgische Ardennen, is één van de twaalf oude gemeenten die Gedinne rijk is, halverwege tussen Beauraing en Bouillon.

In Gedinne, 3 km van Louette -Saint-Denis, vinden we : hotels, restaurants, grootwarenhuizen, beenhouwers, bakkers, krantenwinkels, financiële instellingen, apotheker, bloemenwinkel, kleding-en schoenenwinkel, enz...

Elke vrijdagochtend is het markt in juli en augustus
de overige maanden de 1e en 3e vrijdag van de maand

De MILLENIUMTOREN OPNIEUW OPEN !!!

 La Tour du Millénaire :
In het begin van de jaren negentig wordt het idee geboren om het plateau van “La Croix-Scaille” nieuw leven in te blazen; gelegen op een hoogte van 503 m, behoort het tot de vier hoogste punten van België.
La Tour du Millénaire, ontworpen door de Luikse architect Daniel Dethier, huwt hout en staal. Deze naar de hemel toeschietende, gedurfde structuur van 60 m hoog legt de nadruk op de kwaliteit van het Waalse hout en, en meer precies, op de douglas spar (soort naaldboom), groeiend op het grondgebied van de gemeente Gedinne.
Bezield door de geschiedenis – op verschillende tijdsperiodes hebben er meerdere torens bestaan. Op deze top zal deze verwezenlijking het mogelijk maken het landschap te bewonderen in een kring van meer dan 30 kilometer met behulp van een oriëntatietafel en een verrekijker.

toren


Enkele cijfers:
La tour du Millénaire is 60 m hoog op het uiterste van de spits.
Deze spits dient als waarschuwing voor de luchtvaart.
De toren, zonder de trappenhal, weegt ongeveer tweeëntachtig ton.
Zijn basis is een gelijkzijdige driehoek met een zijde van vijftien meter.
Het trappencomplex geeft toegang tot drie platformen met een respectievelijke hoogte van vijftien, dertig en vijfenveertig meter.
Het weegt dertig ton en heeft tweehonderd en vierendertig treden.

Een onthaalbureau, een speelplein voor kinderen en didactische panelen versieren het plekje.

De natuurliefhebbers en de wandelaars zullen geen enkele moeite hebben om zich uit te leven.
Er zijn verschillende wandelkaarten aanwezig in de woning, waaronder een map met een 20-tal uitgeschreven wandelingen waarbij het aantal km en bezienswaardigheden zijn vermeld. Ook een van de vele mogelijkheden is een bezoekje aan "La Chiquetterie" te Nafraiture. "La Chiquetterie" is een kruidenwinkel met originele artisanale bereidingen geoogst in hun eigen wilde tuin. Hierin wordt tweemaal per week een begeleide wandeling gegeven. Het is eveneens een taverne waar u in een gezellig kader een glas kan drinken en een lekker hapje kan eten.

In Focant kan je ook een bezoekje brengen aan de paardenmelkerij: de kinderboerderij,
de kruidentuin, de boetiek (savonnerie, herboristerie) . Elke dag geopend van 10 tot 17 uur.
Wist je trouwens dat een glaasje paardemelk elke dag héél gezond is.
Voor meer info: www.fermedelacomogne.be

Wie daguitstappen met de wagen wil maken heeft vele mogelijkheden.
De historische steden Bouillon, Sedan, Charleville, het artisanale dorp Rochehaut, het rekreatiepark van Alle,het park van Oisy, de eerste locomotief van België in Vresse, Beauraing, Bohan en zeker een aanrader is het boekendorp Redu.

Redu

Dit groot aanbod ligt allemaal in een straal van 25 km van Louette-Saint-Denis. Natuurlijk zijn er ook uitstappen mogelijk met de trein vanuit Gedinne-station richting Dinant . Indien u nog meer informatie wenst kan je dit vinden op de volgende site over de Naamse Valleien.

 

Wilt u eens een dagje zwemmen met de kinderen, zelf wat baantjes trekken of een uurtje bowlen? Dit kan nu in een nieuw en luxueus zwembad in de buurt genaamd RIVEA. Het is gelegen in Givet net over de grens in Frankrijk. Het is iets meer dan 30 km vanaf het huis en door de goede verbinding en het ontbreken van veel verkeer is dat maar een ritje van ca 35 min.

zwembad Givet

Wat kunt u er zoal vinden:
- recreatiebad van 125 m2
- sportbad van 15 x 25 m
- Nordic bad 100 m2
- verschillende kleine kinderbaden w.o.
- ondiepe lagune
- 4-baans glijbaan
- glijslurf van 70 m
- fitness ruimte
- bowling baan